Buorre beaivi(=hyvää päivää pohjoissaameksi)

Oon vähän opiskellut pohjoissaamea. Mulla on ollut kirjastosta lainassa saamenkielen oppikirja. Harmi, että opiskelu jäi vähän lyhyeksi, kun innostus ei riittänyt. Pitkäjäänteisyys on vielä vähän hakusessa. Sitä pitää kehittää monin tavoin. Tehdä vaan sen kummemmin miettimättä, että tekisikö vai ei. Jää liian usein pähkäilyksi. Onneks sentään oon useamman kerran aloitellut saamenkielen opiskelemista. Opit sentään jäävät vähän paremmin mieleen kirjan alkupuolesta, kun niitä kertaa aloittamalla opiskelun useamman kerran. Hehee.

Olo on nyt parempi ja huojentunut, kun tilanne ratkesi jotenkin päin opintojen ja elämän suhteen, vaikka toisaalta ei nyt niin hyvin käynyt, mutta kuitenkin. Kävin juttelemassa koululla parin ihmisen kanssa. Oli palaveri mun opinnoista. Päätimme yksipuolisesti, että mun olis parempi lopettaa opinnot tossa koulussa, kun ei taida voimavaratkaan riittää. En kyllä siitä tiedä, mutta joka tapauksessa, opinnoista ei nyt tule mitään. Jotain mun pitää tehä elämänhallinnan hyväksi. Arjen hallinnaksi. Poistaa lintsaus. Vaikeeta se on, mutta pakko yrittää vaan.

Koululla kävin pyörällä. Oli kyllä aika rankka reissu, kun oli ylämäkiäkin. Otti koville. Kunto ei ole mistään maailman parhaasta päästä, mutta kyllähän se kasvaa, jos rupeaa pyöräilemään enempi. Kunhan ei ihan jämähtäis kotiin vaan harrastais liikuntaa. Noni, menihän se sitten taas jossitteluksi tämä höpinä... PITÄÄ vaan toteuttaa ideoitaan ei jäädä suunnittelun asteelle.

Tavoitteita:

-Liikuntaa joka päivä ees jonkun verran, kuten kävely kauemmas kauppaan tai pyöräily jonnekin kauemmas tahi sitten joku ihan kunnon pyöräily-/kävelylenkki erikseen kullan kaa.

-Herkuttelu minimiin ja jos jotain herkkuja sit kuitenkin päättää ostaa niin ostaa pienempiä pakkauksia sitä herkkua ja juo kivennäisvettä eikä limppareita tai kaljaa.

-Nukkuu vähemmän ja herää aikasin. Päikkärit on ok, jos on maximissaan kaks tuntia ja jos on heränny aikasin.

-Tekee joka päivä suunnilleen samoja hyödyllisiä asioita eikä jää lojumaan tai murehtimaan jotain turhanpäiväistä vaan toteuttaa ideoitaan.

Tuossa varmaankin tärkeimmät asiat. Tästä on parempi nyt jatkaa. Toivon mukaan toteutan listan asioita. Voin kyllä kertoa tänne miten tavoitteeni ovat toteutuneet.

Muutimme vajaa viikko sitten uuteen asuntoon. Asunto on kyl ollu tosi kiva. Ja ihanan kodikasta, kun ei asuta enää siinä ankeassa opiskelija-asunnossa, joka oli valmiiksi kalustettu. Täällä on kaikki meiän omat huonekalut eikä mitään ankeuksia.

Nyt vois lopetella ja alkaa toteuttamaan listan asioita pikku hiljaa itselleen armollisesti. Voi sitten merkata listaan mitä asioita on tehnyt ja iloita, jos on onnistunut.

Syksyisin terveisin

<3:llä Aurelia